Pro Ylläs - Ylläs ilman kaivoksia | Ympäristöluvan uusintakuulutuksen muistutus
Ylläs, Yllas, Äkäslompolo, Akaslompolo, Hannukainen, Kolari, Finland, Suomi, kaivos, kaivokset, mine, mining, open-pit, avolohous, kaivoslaki, Hannukainen Mining, Hannukaisen kaivos, Hannukainen kaivos, Pro Ylläs, Ylläs ilman kaivoksia, Yllas without mines, jokivarsi, muonio, tornio, muoni-torniojoki, lohi, lappea, lappeanlohi, kalastus, fishing, salmon, flyfishing, fishing river, pallas-ylläs kansallispuisto, kansallispuisto, luonnonsuojelu, luonto, lapin luonto, nature activist, nature, Lapland, Lappish nature, eco-tourism, luontomatkailu
349386
post-template-default,single,single-post,postid-349386,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ympäristöluvan uusintakuulutuksen muistutus

Kaavakommentit Leif Ramm-Schmidt

Kommentit liittyvät Hannukaisen kaivoskaavan toiseen kuulutusvaiheeseen, Kolarin kunta 15.3.2018. Lausunto päivitetty ja täydennetty 9.2.2019 Ympäristäluvan uusintakuulutuksen muistutusten vuoksi.

Yhteenvetona totean, että koko kaivoshanke on muuttunut siinä määrin, että se ei enää vastaa sitä, mistä Northland Mining aikoinaan aloitti. Muutokset YVA:aan nähden ovat sen verran suuria, että koko YVA voidaan perustellusti asettaa kyseenalaiseksi. Asia on palautettava ELY-keskukselle uuden YVA:n laatimista varten. Tällä on omat vaikutuksensa myös kaavoitukseen.

Suojavalli ei käytännössä suojaa yhtään mitään. Valli on laakea, puolet vallista mukailee irtomaakasaa niin, että puolet vallin pituudesta ei käytännössä ole olemassakaan. Aerodynamiikan lakeja ei ole noudatettu pöly- ja melumallinnuksissa!

Lue koko lausunto: Kaavakommentit Leif Ramm-Schmidt

No Comments

Leave a Comment